'Tien procent van transfersom Danjuma gaat niet naar Club Brugge'

'Tien procent van transfersom Danjuma gaat niet naar Club Brugge'

24-01-2019 19:28
2

Arnaut – Danjuma – Groeneveld heeft zich in de kijker van onder meer AC Milan gespeeld. Moest hij vertrekken bij Club Brugge, dan wacht Blauw-Zwart de jackpot. Een jackpot die voor een deel ook moet delen met de vorige club van Danjuma, N.E.C.

Afgelopen zomer liet N.E.C. Danjuma voor 1,5 miljoen euro naar Club Brugge gaan. Nu klinkt het dat Blauw-Zwart zelf meer dan 9 miljoen euro vraagt. Dat zullen ze bij N.E.C evenwel niet erg vinden.

De Nederlandse tweedeklasser onderhandelde volgens Omroep Gelderland immers dat het bij een doorverkoop recht heeft op 10% van de transfersom. Daarnaast moet er ook nog een opleidingsvergoeding naar N.E.C. Concreet: als Club Brugge 10 miljoen euro krijgt, zal er goed 1 miljoen euro naar N.E.C. Stromen.

Danjuma kende een geweldige beginperiode bij Club Brugge. Hij scoorde onder meer in de Champions League en schopte het tot Nederlands international. Door een blessure ligt hij nu al weken in de lappenmand. Hij speelde zijn laatste wedstrijd voor Club Brugge op 19 oktober. Tegen Waasland-Beveren kwam Blauw-Zwart toen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Lees ook: Meer zorgen voor Leko en Club Brugge: Vormer en Rits trainen niet mee