'Enorme spitsencarrousel komt op gang door transfer van Piatek voor 40 miljoen'

'Enorme spitsencarrousel komt op gang door transfer van Piatek voor 40 miljoen'

18-01-2019 19:04

Krzysztof Piatek gaat Genoa nog deze week verruilen voor AC Milan. De transfer van de 23-jarige goaltjesdief lijkt een groot sneeuwbaleffect te veroorzaken, zo schrijven Italiaanse media.

Piatek is al met zijn zaakwaarnemer in San Siro om de onderhandelingen met de Rossoneri tot een goed einde te brengen. Hij wordt tot het einde van het seizoen gehuurd, waarna hij in de zomer voor 40 miljoen euro plus bonussen definitief de overstap maakt. De Pool, die dit seizoen dertien keer scoorde in negentien Serie A-optredens, is bij Milan de opvolger van Gonzalo Higuaín.

Zodra Piatek zijn handtekening heeft gezet bij Milan, krijgt de Argentijn namelijk toestemming om naar Chelsea te vertrekken, melden onder meer Sky Sport Italia en Sportitalia. Higuaín zal zaterdagochtend de medische keuring ondergaan bij de Premier League-topclub. Milan verscheurt zijn huurcontract, waarna broodheer Juventus hem naar Londen kan laten gaan.

De komst van Higuaín betekent dat Chelsea bereid is mee te werken aan een vertrek van Alvaro Morata. De Spaanse spits zou bij Atlético Madrid aan de slag kunnen. De Spaanse topclub laat vervolgens Nikola Kalinic naar AS Monaco gaan.