Barcelona poetst nederlaag weg en plaatst zich voor kwartfinales Copa Del Rey

17-01-2019 23:32 Laatste update: 23:52
11

FC Barcelona heeft zich donderdagavond verzekerd van een plek bij de laatste acht van de Copa Del Rey. De nederlaag tegen Levante van een week geleden werd in eigen huis weggepoetst: Barcelona won thuis met 3-0.

Levante was vorige week verrassend te sterk voor de ploeg van Ernesto Valverde. Het werd 2-1. Door die nederlaag moest Barcelona alle zeilen bijzetten om uitschakeling te voorkomen. De Catalanen begonnen dan ook in de sterkste opstelling, op Marc-André Ter Stegen na. Jasper Cillessen kreeg zijn kans in het bekertoernooi.

De achterstand van Barcelona werd in een minuut tijd ongedaan gemaakt. Na een half uur maakte Ousmane Dembélé er op aangeven van Lionel Messi 1-0 van, om een minuut later opnieuw te scoren. Ook bij de 2-0 was Messi de aangever. Levante was voor de tegentreffers niet van plan om aan aanvallen te denken, maar kon plots niets anders.

De ploeg ging de rust in met een 2-0 achterstand en probeerde in de tweede helft de stand weer gelijk te trekken. Doordat Levante vaker voorin te vinden was, ontstonden er achterin ruimtes. Daar maakte Barcelona nog geen tien minuten na de rust gretig gebruik van, toen Messi de 3-0 maakte. De derde treffer was voor Valverde het signaal om het rustiger aan te doen en spelers te sparen. Na de 3-0 veranderde er niets meer aan de score.

Overigens is het nog maar de vraag of Barcelona in het toernooi mag blijven. Levante heeft namelijk een aanklacht ingediend tegen de club omdat verdediger Juan Brandáriz vorige week zijn opwachting maakte. Hij zou vanwege een schorsing in Barcelona B niet speelgerechtigd zijn. Daardoor is Levante naar de Spaanse bond gestapt.