Klopp lyrisch over verdediger na nieuw contract: 'Alles schreeuwt Liverpool'

Klopp lyrisch over verdediger na nieuw contract: 'Alles schreeuwt Liverpool'

17-01-2019 20:15
1

Liverpool heeft Andrew Robertson beloond voor zijn stormachtige ontwikkeling. De 24-jarige Schot tekende donderdag een nieuw en verbeterd contract op Anfield.

Robertson speelde in 2012 nog op het derde niveau van Schotland. Vijf jaar later degradeerde hij met Hull City naar het Championship, waarna Liverpool hem voor negen miljoen euro oppikte. Dat bleek een absoluut koopje. De vleugelverdediger werkte zich in anderhalf jaar tijd op tot één van de beste linksbacks in de Premier League.

Robertson stond vorig jaar met Liverpool in de Champions League-finale en werd benoemd tot aanvoerder van het Schotse elftal. Zijn nieuwe contract tot medio 2024 is een nieuwe mijlpaal.

"Ik herinner me nog dat we hem binnenhaalden in 2017", zegt Liverpool-manager Jurgen Klopp op de clubsite. "Toen heb ik veel met hem gesproken over 'zijn verhaal en zijn reis' en hoe geweldig ik die vond. Die wezen ook op het type persoon en het type speler dat hij voor ons zou zijn en hij heeft alle verwachtingen overtroffen. Hij mag dan uit Glasgow komen, alles wat je ziet bij hem schreeuwt Liverpool."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie