'Kanu kiest al eieren voor zijn geld bij Kortrijk, samenwerking met Hasi op til'

'Kanu kiest al eieren voor zijn geld bij Kortrijk, samenwerking met Hasi op til'

16-01-2019 15:51
1

Na amper zes maanden zullen de wegen van KV Kortrijk en Rubenilson Kanu straks weer scheiden. De Braziliaan staat namelijk op het punt om een contract te ondertekenen bij Al-Raed, de club van Besnik Hasi.

Officieel is de deal nog niet, aangezien Kanu zijn medische proeven nog moet doorstaan, maar niemand twijfelt eraan dat de linkspoot zijn centen na de winterstop in het Midden-Oosten zal verdienen. Al-Raed, een club uit Saudi-Arabië, zal Kanu op definitieve basis overnemen van KVK. Bij zijn nieuwe werkgever komt de middenvelder met Hasi een oude bekende van het Belgische voetbal tegen.

Zo draait de tweede passage van Kanu in ons land uit op een sisser. De Braziliaan verscheen voor het eerst aan de oppervlakte in dienst van RSC Anderlecht. Na tweeënhalf jaar in Brussel ruilde hij ons land in voor Terek Grozny. Via een omweggetje in Thailand en Cyprus belandde hij afgelopen zomer in het Guldensporenstadion. Onder zowel Glen De Boeck als opvolger Yves Vanderhaeghe bleef Kanu echter onder de verwachtingen.