Mbodji wilde heel graag naar huis: ''Anderlecht is mijn familie''

Mbodji wilde heel graag naar huis: ''Anderlecht is mijn familie''

Gepubliceerd: zaterdag 12 januari 2019 om 16:42za 12-01-2019 om 16:42

Kara Mbodji zou voor een compleet seizoen worden uitgeleend aan het Franse Nantes, maar na amper vier maanden draagt Mbodji terug het tenue van Anderlecht. De 29-jarige centrumverdediger is blij dat Anderlecht hem terug in de armen heeft gesloten. 

"Dit is mijn familie. Ik keer terug naar huis en dat doet deugd'', uit Mbodji bij Sporza zijn blijdschap over zijn terugkeer. Mbodji geeft te kennen dat hij zich bij Nantes totaal niet op zijn plaats voelde. "Ik heb de voorbije maand enkele discussies gehad met het bestuur. Ik wilde vertrekken, maar zij wilden dat niet. Ze hadden me nodig."

De Senegalees international drong toch aan op een vroegtijdig afscheid. ''De zin om te spelen gaf de aanzet om te vertrekken. Ik ben een competitiebeest. Ik had deze beslissing dus al lang gemaakt. Die woordenwisseling met de coach eerder deze week heeft daar niets mee te maken'', legt de Anderlecht-aanwinst uit.

Mbodji keert terug in moeilijke tijden voor zijn geliefde club en hij wil dan ook snel bijdragen aan een positieve ommekeer.  "Ik ben gehecht aan deze club en dan doet dat natuurlijk pijn. Maar zo werkt sport. Het is aan ons, de spelers, om te focussen op het werk en om het in de tweede helft van het seizoen zo goed mogelijk te doen." Het begin was alvast goed. Anderlecht versloeg het Duitse Hoffenheim vrijdag met 3-2.

Lees ook: Kara schrikt Rutten niet af: ''Ik steek daar graag energie in''

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws