Kara schrikt Rutten niet af: ''Ik steek daar graag energie in''

Kara schrikt Rutten niet af: ''Ik steek daar graag energie in''

Gepubliceerd: zaterdag 12 januari 2019 om 15:38za 12-01-2019 om 15:38

Fred Rutten mocht Kara Mbodji vrijdag officieel verwelkomen als de eerste winterversterking. Rutten kijkt uit naar de samenwerking met de 29-jarige Senegalees. Het soms eigenzinning karakter van Mbodjij ziet de nieuwe Anderlecht-coach juist als een uitdaging.

''Als Kara binnenkomt, dan denk je wel: Daar staat iemand. Hij is een leider die zijn belang voor Anderlecht al bewees. Dat Kara soms eigenzinnige kan zijn, schrikt me niet af'', laat Rutten optekenen in De Standaard. Integendeel zelfs. ''Moeilijke jongens zijn vaak de beste voetballers en daarom steek ik er graag energie in. Ik ervaar zulke spelers zelden als moeilijk.''

Rutten bewees in Nederland al uitstekend om te kunnen gaan met spelers die werden bestempeld als 'moeilijk'. Marko Arnautovic (bij FC Twente, nvdr.) en Memphis Depay (bij PSV, ndvr.) zijn daar uitstekende voorbeelden van. ''Ja, Arnautovic was een mooi projectje, hé. Ik werd niet gek van hem, want anders zat ik hier nu niet. (lacht) Memphis Depay had bij PSV ook zo’n reputatie, maar ook dat liep vlot. Je moet je wat inleven'', legt de Nederlandse oefenmeester uit.

Lees ook: Verschueren looft Rutten en deelt een steek uit richting Vanhaezebrouck

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws