Verschueren looft Rutten en deelt een steek uit richting Vanhaezebrouck

Verschueren looft Rutten en deelt een steek uit richting Vanhaezebrouck

Gepubliceerd: zaterdag 12 januari 2019 om 14:27za 12-01-2019 om 14:27

Fred Rutten wist vrijdag zijn eerste match als coach van Anderlecht te winnen. Het Duiste Hoffenhuim werd met 3-2 verslagen. Sportief directeur Michel Verschueren was aandachtig toeschouwer op de tribune en was content met wat hij zag. Verschueren is dan ook zeer te spreken over de start van Rutten.

"Het eerste gevoel is positief", zegt Verschueren in een gesprek met RTBF. "We wonnen, dat was heel belangrijk. We zagen jonge mensen die goed speelden. We zagen een zeer goede eerste helft. We speelden erg hoog met een viermansdefensie. Over het algemeen waren wij zeer tevreden over de wedstrijd."

Verschueren ervaart Rutten vooral ook communicatief sterk. "We zijn erg blij met de manier waarop hij met de groep communiceert. Vanaf het allereerste begin voelden de jongeren zich prettig. De spelers waren blij met een ervaren coach die veel communiceert en die de kans geeft om alles te doen.''

Tot slot heeft Verschueren nog onverhulde kritiek voor Hein Vanhaezebrouck in petto. ''De spelers beginnen allemaal voetbal te spelen en ze zijn blij dat er minder theorie en tactiek is'', deelt hij een steekje uit.

Lees ook: Nederlanders domineren verlanglijst Verschueren: ''Aan Rutten om te bevestigen''

Lees ook: Rutten zegt vaarwel tegen tactiek Vanhaezebrouck: ''Moeten zo altijd zesje halen''

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws