Rutten debuteert met overwinning, Anderlecht klopt Hoffenheim in spektakelstuk

Rutten debuteert met overwinning, Anderlecht klopt Hoffenheim in spektakelstuk

Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2019 om 16:48vr 11-01-2019 om 16:48

Fred Rutten is zijn tijdperk als hoofdcoach van Anderlecht begonnen met een overwinning. In het Spaanse Pinitar was Anderlecht met 3-2 te sterk voor het Duitse Hoffenheim, dat een uur met een man minder speelde.

Anderlecht begon ijzersterk aan de match en kwam al binnen het kwartier op voorsprong tegen de nummer zeven uit de Bundesliga, die eerder op de dag met een B-ploeg met 5-2 te sterk was voor Sint-Truiden. Het was Landry Dimata die Hoffenheim-doelman Oliver Baumann passeerde met een krachtig schot. Na dertig minuten kregen de Duitsers nog een tegenvaller te slikken. De Nederlandse verdediger Justin Hoogma haalde de doorgebroken Dimata neer en kreeg daarvoor een rode kaart. Rutten vroeg om 11 tegen 11, maar zijn voorstel werd geweigerd door de arbiter.

Twee minuten na de rode kaart kreeg Dimata de opgelegde kans om de score te verdubbelen. Hoffenheim maakte een overtreding op Andy Najar, waarna de bal op de stip ging. Ditmaal liet Baumann zich niet verschalken door Dimata. De Duitse doelman hielde de bal met een knappe save uit de hoek. Een kostbare misser, want vlak voor de pauze kwam Hoffenheim langszij via een rake kopbal van Benjamin Hübner

Spektakelstuk

De oefenmatch in het zonnetje groeide na de hervatting helemaal uit tot een spektaktelstuk. Het tienkoppige Hoffenheim wist via Joshua Brenet zelfs op voorsprong. Anderlecht rechtte de rug en zag invaller Pieter Gerkens een kwartier voor tijd de 2-2 maken. Kort nadat Kara Mbodji zijn rentree voor paars-wit maakte, bezorgde andere invaller Zakaria Bakkali de Brusselaars toch nog de overwinning.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws