Rutten werkt niet exclusief voor Anderlecht: 'Hij blijft actief bij Twente'

Rutten werkt niet exclusief voor Anderlecht: 'Hij blijft actief bij Twente'

Gepubliceerd: dinsdag 8 januari 2019 om 07:43di 08-01-2019 om 07:43

Fred Rutten is de nieuwe trainer van RSC Anderlecht. Bij die job komt heel veel kijken. Toch gaat de Nederlander zich volgens De Telegraaf niet alleen focussen op Anderlecht. Volgens de Nederlandse krant blijft Rutten ook actief als adviseur van de raad van commissarissen van FC Twente.

Rutten was als speler en trainer actief bij Twente. De club zit al jaren in zijn hart. De afgelopen maanden combineerde hij al het trainerschap van Maccabi Haifa met het adviseren van de Twentse raad van commissarissen over voetbaltechnische zaken. Eerst werd aangenomen dat hij die taak zou opgeven, maar volgens De Telegraaf bevestigde Twente dat dat niet het geval zal zijn.

Twente hoopte destijds Rutten met deze vrijblijvende rol te verleiden om het hele beleid van de club uit te stippelen. Dat gebeurde evenwel niet. Rutten hield het bij advies geven aan zijn clubliefde en zal dat in de toekomst dus blijven doen.

In 2010 kroonde Twente zich nog tot Nederlands kampioen. Daarna ging het bergaf met de club. Na een hele hoop financiële problemen degradeerde het zelfs uit de Eredivisie vorig seizoen.

Lees ookVier Nederlanders aan Anderlecht gelinkt, waaronder Tottenham-aanvaller Janssen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws