Antwerp eindigt 2018 met mes op de keel én zonder zes (!) afwezigen

Antwerp eindigt 2018 met mes op de keel én zonder zes (!) afwezigen

26-12-2018 10:31
2

Hoewel Royal Antwerp FC een geweldig seizoensbegin doormaakte, staat er in de laatste wedstrijd van 2018 toch nog flink wat druk op de ketel. Na een mindere reeks zijn de drie punten thuis tegen Royal Excel Moeskroen absoluut noodzakelijk. Laszlo Bölöni heeft er wel enkele grijze haren bij.

De trainer van Antwerp moet namelijk enkele spelers missen voor de confrontatie met het nummer vijftien uit de Jupiler Pro League, meldt Sport.be. Achterin kan het niet rekenen op Abdoulaye Seck, Daniel Opare en Aurelio Buta. Vooral die laatste twee zijn een aderlating, aangezien Antwerp over geen andere rechtsachter beschikt.

In de pandoering tegen Club Brugge (5-1) speelde Sambou Yatabaré, van nature een middenvelder, daar, maar die zag sterretjes tegen Emmanuel Dennis. Overigens is er wel goed nieuws over Buta. De knieblessure van de Portugees is stilaan van de baan. Het duel met Moeskroen komt desaniettemin te vroeg.

Ook offensieve lacunes
Daar blijft het echter niet bij voor The Great Old. Ook in de aanvallende sector moet Bölöni puzzelen. De belangrijkste afwezige is ongetwijfeld Lior Refaelov. De spelmaker pakte op bezoek bij ex-club Club Brugge een vijfde gele kaart, waardoor hij één wedstrijd moet brommen.

Daarnaast zijn Amara Baby en Omar Govea al enige tijd onbeschikbaar vanwege een blessure. Zij zouden pas op de winterstage weer kunnen aansluiten bij de groep. Antwerp zal tegen Moeskroen dus met een experimenteel elftal op zoek moeten naar de overwinning.