VP 11 Van De Week Speeldag 20: De grote clubs halen uit

VP 11 Van De Week Speeldag 20: De grote clubs halen uit

24-12-2018 10:30 Laatste update: 10:43
3

Ook op Speeldag 20 was er weer heel wat te beleven op de Belgische velden. De topclubs lieten zich deze keer wél opmerken, met onder meer knappe zeges voor KAA Gent, Club Brugge en Standard.

Defensie met drie
In doel voorkwam Kenny Steppe dat STVV thuis op een nederlaag liep tegen KV Kortrijk. STVV is de laatste weken minder in vorm, maar Steppe houdt wél zijn niveau. 

Achteraan kiezen we deze keer voor drie centrale verdedigers. Zinho Vanheusden en Sigurd Rosted speelden een uitstekende partij en pikten elk ook hun goaltje mee. Sébastien Dewaest scoorde niet, maar was wel secuur in de defensie van Racing Genk.

Power op het middenveld
Op het middenveld komen we Marvelous Nakamba tegen. Antwerp koos ervoor om Hans Vanaken uit de match te houden en zo de ruimte te geven aan de Zimbabwaan. Als interim-spelmaker deed die het uitstekend.

Ook Vadis Odjidja liet zich opmerken met een resem uitstekende passes én een prachtgoal. Razvan Marin is de regisseur bij Standard, dat stilaan toch op weg lijkt naar een avontuur in Play-Off 1. Marko Bakic deed Anderlecht na een kwartier al dood met dé goal van de speeldag.

Verrijzenis voorin
In de spits zagen we Emmanuel Dennis twee goals maken. Hij was een echte gesel voor tegenstander Yatabaré. Mbwana Samatta is inmiddels een vaste klant in deze rubriek, hij scoorde zijn dertiende en veertiende doelpunt. Hamdi Harboaui kwam dit seizoen traag op gang, maar heeft nu ook al elf goals op de teller staan. De 33-jarige spits is nog niet versleten!