Club uit 1B toont klauwen: 'Transferverbod voor de wintermercato opgeheven'

Club uit 1B toont klauwen: 'Transferverbod voor de wintermercato opgeheven'

22-12-2018 14:17

AFC Tubize heeft problemen met de Licentiecommissie. De club uit Eerste Klasse B heeft de regels rond het transfersysteem overtreden, waardoor een voorlopig transferverbod werd opgelegd. De Waals-Brabanders maken zich echter sterk dat dat niet al te lang zal duren.

'In de nabije toekomst zal de club aan de verplichtingen voldoen', stelt Tubize haar fans gerust op de eigen webstek. De club geeft wel toe dat het in de fout ging. 'Tubize heeft de voorwaarden van de Licentiecommissie niet perfect nageleefd. Toch zal de club in de nabije toekomst aan de verplichtingen voldoen, zodat het opgelegde transferverbod voor de winterstop opgeheven wordt.'

De provincieclub is sinds kort in Zuid-Koreaanse handen. Het transferverbod zou op die manier een doorn in het oog kunnen zijn, maar Tubize benadrukt dat dat niet het geval is. 'Dit stelt op geen enkele wijze de betrokkenheid van de Zuid-Koreaanse bestuurders in vraag', klinkt het formeel. Deze namiddag kan de club de zorgen van zich proberen af te voetballen. Makkelijk wordt dat allerminst, want er staat een trip naar KV Mechelen gepland.