'Tweedeklasser krijgt transferverbod na tussentijdse evaluatie'

'Tweedeklasser krijgt transferverbod na tussentijdse evaluatie'

Gepubliceerd: vrijdag 21 december 2018 om 17:12vr 21-12-2018 om 17:12

De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Tubeke een transferverbod opgelegd, omdat de ploeg uit 1B bij de tussentijdse evaluatie niet voldeed aan alle voorwaarden. 

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het transferverbod geldt zolang Tubeke niet kan bewijzen dat het in orde is met de licentievoorwaarden. "De bal ligt in het kamp van Tubeke",  stelt licentiemanager Nils Van Brantegem. De Waals-Brabanders mogen tijdens de wintermercato geen transfers uitvoeren. Pas als ze bewijzen dat hun dossier voldoet aan de eisen van de licentiecommissie, wordt het transferverbod opgeheven.

Tijdens de maanden november en december van elk seizoen voert de licentiemanager een tussentijdse controle uit op de naleving van de financiële verplichtingen. Zo moeten clubs onder meer kunnen bewijzen dat ze de lonen aan spelers, leden van de technische staf en personeel uitbetaald hebben, dat ze alle belastingen betaald hebben en dat de huur voor stadion en trainingsfaciliteiten ingelost is.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws