'Cocu ligt in poleposition om Vanhaezebrouck op te volgen bij Anderlecht'

'Cocu ligt in poleposition om Vanhaezebrouck op te volgen bij Anderlecht'

20-12-2018 20:07 Laatste update: 20:23
24

RSC Anderlecht wil dra een nieuwe trainer voorstellen. Volgens de RTBF is Phillip Cocu de grootste kanshebber om Hein Vanhaezebrouck op te volgen in het Constant Vanden Stockstadion.

Lees ook: Verschueren over nieuwe coach Anderlecht: “Dacht dat we gisteren rond waren”

'Volgens onze informatie is Cocu (48) de grootste kanshebber om de nieuwe trainer van Anderlecht te worden', schrijven onze Waalse collega's. Bij de RTBF spreken ze zich niet uit of Cocu effectief de nieuwe trainer wordt, maar dat Anderlecht hem op één heeft staan.

Eerder op de dag wist Anderlecht met Frank Arnesen al een nieuwe technisch directeur voor te stellen. Net zoals Arnesen heeft Cocu een verleden bij PSV. Als trainer veroverde Cocu drie landstitels bij PSV. Arnesen en Cocu zaten samen bij PSV, maar de trainer zat er eerst. Ook als speler pakte Cocu bij PSV de nodige prijzen. Met Barcelona won de voormalig middenvelder onder meer ook de Champions League.

Op non-actief na Anderlecht
Afgelopen zomer vertrok Cocu bij PSV en ging aan de slag bij Fenerbahçe. Dat avontuur werd niks. In de competitie liep Fener haast elke week tegen een domper op. In de Europa League werd Fenerbahçe ingedeeld bij de groep bij Anderlecht. Drie dagen na het 2-2 gelijkspel tussen Anderlecht en Fenerbahçe zette de Turkse club Cocu op non-actief. Pas enkele dagen geleden kreeg Cocu ook effectief zijn ontslag, waardoor hij bij een nieuwe club kan tekenen. 

Lees ookOnder de VP loep: Arnesen, van furore bij PSV en Chelsea na drama bij HSV en PAOK