'Bekerwinst voor KV Mechelen zou België nog problemen kunnen bezorgen'

'Bekerwinst voor KV Mechelen zou België nog problemen kunnen bezorgen'

Gepubliceerd: donderdag 20 december 2018 om 08:02do 20-12-2018 om 08:02

KV Mechelen is er woensdag in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finales van de Beker van België. Het komt daardoor dicht bij de bekerfinale en mogelijk ook een plekje in de groepsfase van de Europa League. Al kan dat ons land nog problemen bezorgen.

Wie in ons land de bekerfinale wint krijgt een Europees ticket voor de groepsfase van de Europa League. Het is echter onduidelijk of KV Mechelen überhaupt mag hopen op een Europees avontuur. De club moet namelijk nog steeds vrezen voor een sanctie wegens poging tot omkoping. Daar kan men bij de UEFA ook niet mee lachen.

Het Nieuwsblad geeft aan dat men bij de Belgische Voetbalbond (KBVB) meent over genoeg bewijzen te beschikken om KV Mechelen te sanctioneren. Als de voetbalbond Malinwa een sanctie geeft, kan dat serieuze gevolgen hebben. Mogelijk krijgt he geen licentie en zakt het naar de Eerste Amateurklasse. Ook Europees voetbal zit er dan niet in.

Voor de UEFA is er namelijk een proflicentie nodig om in de Europa League uit te mogen komen. Daardoor zou het onmogelijk zijn dat de club dan ook Europpes voetbal speelt.

Plaats een reactie

Wankstar123 +2360
donderdag 20 december 2018 om 08:44
Ze gaan de beker niet winnen hoor. Mechelen hoort inderdaad thuis in eerste klasse dat weet iedereen. Dus de overwinningen tegen Lokeren en Kortrijk waren überhaupt te verwachten. Maar ik zie ze niet in staat om de beker te winnen.
Vind ik leuk
donderdag 20 december 2018 om 09:10
Dat Union maar wint, dan mogen Valencia, Schalke,... in de bossen van bxl gaan shotten
Vind ik leuk
Rebel +2039
donderdag 20 december 2018 om 09:21
Ze hebben Antwerp toch ook uitgeschakeld ?
Ik schat Antwerp op dit moment hoger dan Gent en Oostende , dus waarom niet?
Sorry voor de supporters van Oostende en Gent hiervoor, is een moment opname.
Vind ik leuk
donderdag 20 december 2018 om 09:31
Ik ben zelf een supporter van Gent, maar je hebt overschot van gelijk. Op dit moment (behalve de match tegen STVV) staan ze nergens, en dan lijken ze nog eens Kalinic kwijt te spelen🙄...
Vind ik leuk
Smuuw +1344
donderdag 20 december 2018 om 18:39
Net wat ik gisteren dacht toen KV won. Wat als die hun licentie verliezen? Met andere kan de 2de nog steeds het ticket ontvangen 😅
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws