'Bakkali mag blij zijn dat RSCA aan hem denkt, kan iemand tot hem doordringen?'

'Bakkali mag blij zijn dat RSCA aan hem denkt, kan iemand tot hem doordringen?'

10-12-2018 09:47 Laatste update: 09:49
12

Zakaria Bakkali was zondag een opvallende afwezige in de selectie van Anderlecht. De aanvaller zat in de tribunes. Een gebrek aan inzet op training, zo blijkt. Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, begrijpt de aanvaller niet.

Bakkali werd als tiener bestempeld als een bijzonder groot talent. Hij kon dat echter nooit waarmaken. 'Toen PSV hem contractueel geen vaste plaats in de basis wilde beloven, weigerde hij bij te tekenen en kwam hij in de B-kern terecht. Het was het begin van alle ellende', schrijft Vandewalle in zijn column.

Wat volgde was heel wat mislukkingen in het buitenland. 'Tot Anderlecht hem afgelopen zomer uit het moeras trok, kwam hij nog amper aan spelen toe. Veertien basisplaatsen in vier seizoenen bij PSV, Valencia en Deportivo. Twee goals.'

Niet overtuigend
Dat Bakkali ook bij Anderlecht weinig motivatie toont, begrijpt Vandewalle niet. 'Kan er eens iemand aan Bakkali vertellen dat hij met dergelijke adelbrieven vooral blij mag zijn dat hij bij Anderlecht nog een nieuwe kans kreeg? Kan er iemand tot hem doordringen en meegeven dat die enkele flitsen en ene competitiegoal niet overtuigend genoemd kunnen worden?'

'Vanhaezebrouck is niet het type trainer dat zijn arm op de schouder van zijn spelers legt, maar het is ten zeerste de vraag of dat zou helpen. Bakkali moet zichzelf laten helpen, want dit gaat verder de verkeerde kant uit', besluit hij.