Bart Verhaeghe wordt niet goed als hij daaraan moet denken

"Bart Verhaeghe wordt niet goed als hij daaraan moet denken"

09-12-2018 17:30
8

Heel wat Belgische voorzitters kennen het probleem: het is bijzonder lastig om een nieuw stadion te bouwen. Volgens Willem De Bock, acteur van het boek 'Dossier Stadion', is het nochtans vijf voor twaalf.

Hij spreekt over dit probleem in Sport/Voetbalmagazine. KAA Gent kan een voorbeeld zijn voor de rest. "De cijfers van AA Gent in de Ghelamco Arena bewijzen dat als je het commercieel apparaat goed laat werken, je veel meer inkomsten kunt genereren. In een modern stadion is er zoveel meer mogelijk, met faciliteiten voor vips, voor families, enzovoort. Je kunt bijvoorbeeld ook het via de stadionwifi gecapteerde dataverkeer verkopen."

Ondertussen probeert concurrent Club Brugge al jarenlang tevergeefs te bouwen. "Bart Verhaeghe wordt niet goed als hij nadenkt over wat hij al die jaren met Club Brugge al moest laten liggen, omdat hij zonder nieuw stadion niet kan voldoen aan de vraag van bedrijven en aan die 3000 à 4000 supporters extra die hij nu geen plaats kan geven."

De sleutel ligt volgens De Bock in samenwerking met andere bedrijven én verkoop van vip-tickets. "Het comfort voor alles wat enigszins naar vip ruikt, is onvoldoende en daardoor laten we enorm veel geld liggen. Geld dat als hefboom voor ons voetbal zou kunnen dienen. In een kleine competitie is dat nog belangrijker, omdat de tv-gelden er niet zo gigantisch zijn."