Ontwikkelingen na schandaal: 'Nieuwe federatie die Belgische makelaars verenigt'

Ontwikkelingen na schandaal: 'Nieuwe federatie die Belgische makelaars verenigt'

Gepubliceerd: woensdag 5 december 2018 om 14:20wo 05-12-2018 om 14:20

Laatste update: woensdag 5 december 2018 om 14:30wo 05-12-2018 om 14:30

Operatie 'Propere Handen' heeft ons voetbal in een erg negatief daglicht geplaatst, maar het kan evenzeer goede gevolgen hebben. Zo zoeken de bevoegde instanties volop naar manieren om het makelaarschap transparanter te maken. De eerste stappen zijn alvast gezet.

RTBF meldt dat Philippe Muyters, Vlaams minister voor Sport, een reglement in het leven wil roepen waar zaakwaarnemers zich strikt aan moeten houden. Zo komt er een verbod op makelaars bij voetballers die jonger dan vijftien jaar zijn. Daarnaast zouden personen die het makelaarschap op zich willen nemen, een garantie moeten storten van 25.000 euro. Voorlopig bedraagt die som slechts 500 euro, waardoor quasi iedereen het ambt kan bekleden.

Verder ziet binnenkort ook een nieuwe vereniging het levenslicht. Het Belgian Federation of Football Agents (BFFA) moet op termijn alle zaakwaarnemers uit ons land groeperen. In eerste instantie zal die bestaan uit vijftien tot 22 individuën. Het BFFA wil korter bij de Pro League aansluiten, om zo de transparantie te verzekeren. Op de langere termijn zou er dan een wettelijk kader moeten komen, waar iedereen zich keurig aan houdt.

Poll

Zie jij deze voorstellen zitten?

(57 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws