Schrijvers over fluitende Genk-fans: Dan had ik het misschien niet gedaan

Schrijvers over fluitende Genk-fans: "Dan had ik het misschien niet gedaan"

29-11-2018 12:00
9

Siebe Schrijvers is nog geen basisspeler bij Club Brugge, maar liet wel al mooie dingen zien. Zo scoorde uitgerekend hij de gelijkmaker tegen Racing Genk, nadat hij werd uitgefloten door sommige thuisfans.

Schrijvers wees na die goal naar de naam op zijn shirt: dat was echter niet provocerend bedoeld. "Ik wist dat er wat ging gebeuren qua uitfluiten. Supporters die je keuze begrijpen, hoor je niet, de andere wel. Ik ben er niet met revanchegevoelens gaan spelen, maar keek wel uit naar die wedstrijd. En dan scoren, het was mooi, maar ik heb niet uitgedaagd. Inderdaad even mijn naam getoond, wat ik misschien niet zou hebben gedaan mocht ik niet zijn uitgefloten. Ik heb de goal gevierd, maar het tegelijk rustig gehouden, ik ben geen type dat tegen de hekken gaat hangen", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Met vieren tegen je ex-club is niets mis, vindt Schrijvers. "Het vieren is een beetje een taboe geworden. Van mij mag het: scoren maakt een spits blij en dat mag hij laten zien. Dat doet op zich niks af van het respect dat je hebt voor de ploeg waar je eerder bent geweest. Dat blijft voor Genk enorm, wat die club mij heeft gegeven, vergeet ik nooit. Ik zou nooit die speler geworden zijn die ik nu ben zonder Genk."