Westerlo reageert na wending in Propere Handen: 'Geen lid dagelijks bestuur'

Westerlo reageert na wending in Propere Handen: 'Geen lid dagelijks bestuur'

Gepubliceerd: dinsdag 27 november 2018 om 13:22di 27-11-2018 om 13:22

Laatste update: dinsdag 27 november 2018 om 13:24di 27-11-2018 om 13:24

Onderzoeksrechter Joris Raskin werd recent van de zaak Propere Handen gehaald dankzij de wraking van Hans Rieder, de advocaat van Bart Vertenten. Mogelijks is er nu een nieuw geval van belangenvermenging in het dossier. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Zo merkte La Dernière Heure op dat Kristiaan Vandepaer, baas van de federale gerechtelijke politie van Limburg, ook in het bestuur zit van KVC Westerlo. Zijn dienst is belast met het onderzoek naar fraude in het Belgisch voetbal, waardoor hij van alles op de hoogte is.

Het Waalse dagblad baseert zich op gegevens uit de Kruispuntbank van Ondernemingen, waarin vermeld staat Vandepaer bestuurder is bij de Kemphanen. Als verantwoordelijke van de gerechtelijke dienst is hij niet rechtstreeks leider van het fraudeonderzoek, wel is hij van alle informatie op de hoogte.

Update 27/11, 13.22: Via de officiële kanalen reageerde Westerlo op de verhalen over Kristiaan Vandepaer. 'Gelet op de vele vragen in verband met het persbericht dat verschenen is omtrent de heer Kris Vandepaer kan KVC Westerlo bevestigen dat hij sinds 2003 onbezoldigd bestuurder is van KVC Westerlo. Dhr. Vandepaer maakte nimmer deel uit van het dagelijks bestuur en gaf enkel advies inzake veiligheidsaangelegenheden', klinkt het in de Kempen. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws