Football Leaks: 'Man U moest stevig doorbetalen voor Falcao'

Football Leaks: 'Man U moest stevig doorbetalen voor Falcao'

Gepubliceerd: maandag 19 november 2018 om 20:26ma 19-11-2018 om 20:26

Manchester United heeft in het najaar van 2014 veertien miljoen euro betaald om Radamel Falcao één jaar te huren van AS Monaco. Klokkenluidersplatform Football Leaks heeft de details van de huurdeal openbaar gemaakt. 

The Mancunians, destijds onder leiding van manager Louis van Gaal, wisten de huurtransfer vlak voor de zomerse transferdeadline van 2014 te bekrachtigen, schrijft Get French Football News op bais van de Football Leaks-onthullingen. De club betaalde voor de Colombiaanse spits een basisbedrag van zes miljoen euro aan Monaco, dat echter nog enkele aanvullende bonussen bedong.

De Fransen hadden recht op vier miljoen euro, wanneer Manchester United bij de bovenste vier plekken in de Premier League zou eindigen (The Red Devils eindigden het seizoen als vierde, red.). Bovendien liet Monaco de Engelsen nog eens vier miljoen euro betalen in ruil voor een oefenwedstrijd tussen beide clubs. Monaco had ook recht op dat bedrag wanneer deze wedstrijd niet door zou gaan. Dit is uiteindelijk ook gebeurd: Van Gaal had geen trek in een extra oefenwedstrijd na het seizoen en zette een streep door het treffen.

Een groot succes werd het verblijf van Falcao op Old Trafford echter niet. De spits kwam in 29 officiële wedstrijden voornamelijk als invaller binnen de lijnen en kwam tot slechts vier treffers.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws