Lukaku moet niet beginnen vrezen: Hij zit nog steeds zonder concurrentie

Lukaku moet niet beginnen vrezen: "Hij zit nog steeds zonder concurrentie"

Gepubliceerd: zondag 18 november 2018 om 13:02zo 18-11-2018 om 13:02

Michy Batshuayi kon in de wedstrijd tegen IJsland overtuigen met twee doelpunten. Ook tegen Zwitserland krijgt hij opnieuw een basisplek door het uitvallen van Romelu Lukaku. Neemt Batshuayi binnenkort ook helemaal de fakkel over?

De cijfers geven alvast aan dat Batshuayi een beter gemiddelde heeft qua aantal doelpunten per speelminuten bij de Rode Duivels. Maar volgens Peter Vandenbempt zal dat weinig uitmaken. "Ik denk niet dat het feit dat Lukaku er niet bij is, Martinez van een lastige keuze heeft gespaard", zegt hij.

"Ik denk dat Lukaku nog zonder concurrentie de eerste keuze is. Batshuayi heeft tegen IJsland zeker wat doelpunten maken betreft zijn werk gedaan", klinkt het bij Sporza.

"Hij heeft tegelijkertijd in die match ook een beetje gespeeld als Lukaku", legt de commentator uit.

"Met dat verschil dat hij bij de toch iets te veel slechte controles, balverliezen en baltoetsen niet werd uitgefloten. Dat gebeurde bij Lukaku in een nog niet zo ver verleden wel natuurlijk. Dus in de combinatie vond ik hem toch ook niet echt goed. Al maakte hij dus wel 2 goals. Maar als er een mogelijkheid was geweest dat Lukaku had kunnen spelen, stond hij vandaag gewoon aan de aftrap", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws