UPDATE: 'KV Kortrijk verwacht eerstdaags akkoord met opvolger De Boeck'

UPDATE: 'KV Kortrijk verwacht eerstdaags akkoord met opvolger De Boeck'

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 om 19:02do 15-11-2018 om 19:02

Glen De Boeck is niet langer meer de trainer van KV Kortrijk. Yves Vanderhaeghe neemt over bij de Kerels. Dat meldt Het Nieuwsblad

De Boeck nam vorig seizoen met succes over bij KV Kortrijk van Yannis Anastasiou, maar nu rekenen ze in het Guldensporenstadion niet meer op de trainer. De Boeck stond donderdag tijdens een oefenmatch tegen Royal Antwerp FC (1-1 eindstand) nog langs de lijn. Na de match kreeg hij van algemeen manager Matthias Leterme te horen dat hij bedankt werd voor bewezen diensten. Dat stelt Het Laatste Nieuws

Volgens verschillende bronnen heeft KV Kortrijk niet lang gewacht om voor een nieuwe trainer te kiezen. Vanderhaeghe mag het sportieve beleid in het Guldensporenstadion gaan bepalen. Eerder dit seizoen kreeg Vanderhaeghe nog de bons bij KAA Gent. Ook Waasland-Beveren dat Yannick Ferrera op straat heeft gezet, dacht aan Vanderhaeghe. 

Bizar verleden bij KVK
Vanderhaeghe heeft een verleden bij KV Kortrijk als trainer. Na jaren als assistent van Hein Vanhaezebrouck nam hij in het seizoen 2014-2015 over als T1. De club speelde toen boven de verwachtingen. Vanderhaeghe verlengde zijn contract met drie seizoenen, maar kon even later niet aan de lokgroep van Marc Coucke weerstaan. Die haalde Vanderhaeghe naar KV Oostende.

Update 14.40: Via de officiële kanalen heeft KV Kortrijk laten weten dat De Boeck niet langer meer de trainer van de club is. 'KV Kortrijk heeft zopas de samenwerking stopgezet met hoofdtrainer Glen De Boeck.' stelt de club. 

De Boeck krijgt nog een dankwoordje mee. 'We danken Glen voor zijn inzet het afgelopen jaar en we houden eraan om hem veel succes te wensen in zijn verdere carrière', aldus KV Kortrijk.

De Kerels bevestigen nog niet dat Vanderhaeghe de nieuwe trainer is. 'KV Kortrijk maakt er nu werk van om zo snel mogelijk een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen', klinkt het officieel. 

Update 19.02: Een akkoord met Vanderhaeghe is er nog niet, maar volgens Sporza bestaat er geen twijfel over dat hij de nieuwe coach van Kortrijk wordt. Een akkoord zou zelfs eerstdaags al verwacht worden. Hij lijkt al meteen langs de lijn te gaan staan tegen zijn ex-club KV Oostende, op 24 november.

Poll

Is het ontslag terecht?

(429 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws