Ik was een bedreiging in de kleedkamer van Anderlecht

"Ik was een bedreiging in de kleedkamer van Anderlecht"

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 om 10:30do 15-11-2018 om 10:30

Alexis Saelemaekers laat zich ook dit seizoen opmerken bij Anderlecht. De rechtsachter is opnieuw bezig aan een goed seizoen. Saelemaekers weet dat het bijzonder moeilijk is om door te breken voor een jeugdtalent.

Aanvaard worden in de kleedkamer is lang niet zo evident. "Voor mijn eerste basisplaats tegen KAA Gent trilde ik in mijn bed van de stress. In een kleedkamer van profs moet je je laten respecteren en je tanden laten zien. Als je nieuw bent, zien ze jou als een bedreiging omdat ze vrezen hun plaats te verliezen. Op het terrein maak ik ook geen vrienden. Als ik ooit tegen mijn idool Ronaldo speel, zal ik ook een harde fout maken als dat moet", vertelt hij bij RTBF.

Saelemaekers weet dat hij nog een weg moet afleggen. "De coach geeft mij vertrouwen en beschermt de jeugd. Maar ik moet defensief nog solider worden: mijn positiespel kan beter. Ik heb dat gevoeld tegen Edmilson, die nog altijd mijn moeilijkste tegenstander is geweest. Hij ziet er frêle uit, maar staat goed op zijn benen en is heel lastig."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws