Ook Ferrera stelt zich vragen: Zijn er nog andere matchen gefixt?

Ook Ferrera stelt zich vragen: "Zijn er nog andere matchen gefixt?"

20-10-2018 23:17
4

Operatie Propere Handen heeft voor heel wat rumoer gezorgd in het Belgisch voetbal. Ook bij Yannick Ferrera, die nog werkzaam was bij één van de betrokken clubs (KV Mechelen). Hij stelt zich nu vragen over zijn ontslag bij die club.

"Ik ben ontslagen bij Mechelen in oktober en die fameuze match werd gespeeld in maart, dus dat is nog vijf of zes maanden later. Ik heb de hele affaire vanop een afstand beleefd, maar je blijft toch met vragen achter", klinkt het bij RTBF. "Zijn er nog andere matchen gefixt? Ben ik misschien ten onrechte ontslagen? Dat zijn toch vragen die je kan stellen."

Ook Waasland-Beveren wordt genoemd als één van de clubs in de operatie. Maar de impact daarvan is volgens Ferrera miniem. "Zelfs als we met 5-0 verloren hadden in Brugge zou ik dat niet als excuus gebruikt hebben, want het heeft niets veranderd aan onze voorbereiding."

"De voorzitter en de financieel directeur staan niet op het veld tijdens de trainingen. We hebben ons sereen kunnen voorbereiden en er is bij ons al acht dagen niet meer over die affaire gepraat", zegt hij.