Dury haalt uit na kritiek op zijn functioneren: Net dié mensen zie je niet

Dury haalt uit na kritiek op zijn functioneren: "Net dié mensen zie je niet"

20-10-2018 12:50
3

Franky Dury reageerde vrijdag voor de eerste keer op de negatieve verhalen over zijn persoon. De coach van Zulte Waregem kwam onder vuur te liggen na de zwakke competitiestart.

"Het deed pijn. Zeker omdat het van personen binnen de club kwam", vertelde Dury aan Het Laatste Nieuws. "Kijk, je hebt mensen die zoeken naar oplossingen en anderen die altijd voor problemen zorgen. Hoe klein je inbreng ook is: je loopt niet naar de media om je ongenoegen van de voorbije tien jaar te ventileren."

"Ik vind dat spijtig, want dit schaadt het imago van onze club. Bovendien stond er veel onzin in. Als je problemen hebt, moet je dat komen zeggen op mijn bureau. Maar net dié mensen zie je niet. Ik ben een professional en laat me niet beïnvloeden door negatieve mensen."

"Iedereen die hier werkt, moet zich voor honderd procent engageren om hieruit te komen. Tonen aan iedereen dat je aan hetzelfde zeel trekt. Niet door op het moeilijkste moment in twaalf jaar in de pers te reageren. Wanneer een grote club in de problemen komt, blijft ze overeind door hand in hand naar oplossingen te zoeken. Dat moeten we nu ook doen", besloot Dury.