Vier verdachten in 'Propere Handen' krijgen slecht nieuws van Federaal Parket

Vier verdachten in 'Propere Handen' krijgen slecht nieuws van Federaal Parket

Gepubliceerd: woensdag 17 oktober 2018 om 11:42wo 17-10-2018 om 11:42

Het Federaal Parket gaat niet akkoord met de beslissing van de raadkamer dinsdag. Die besloot om vier verdachten in 'Operatie Propere Handen' vrij te laten met een enkelband. Maar het Federaal Parket tekent beroep aan tegen die beslissing.

Dat meldt Sporza. Concreet betekent dit dus dat alle negen verdachten in de zeker nog zeker twee weken in de cel blijven. Alle negen verwachten verschenen dinsdag voor de raadkamer. Daar werd besloten dat Bart Vertenten, Mogi Bayat, Laurent Denis, Deljan Veljkovic en Olivier Somers nog een maand in de cel moeten blijven.

Twee makelaars, Meijjati en Siljanoski, de financieel directeur van KV Mechelen Thierry Steemans en de vriendin van Veljkovic mochten de gevangenis verlaten met een enkelband. Maar daar gaat het Federaal Parket dus niet akkoord mee. De kamer van inbeschuldigingsstelling buigt zich nu over dat beroep. In principe zou het viertal dus toch nog een tijdje in de cel moeten blijven.

De advocaten van de vijf andere verdachten beraden zich momenteel over een mogelijke beroepsprocedure. De avocaten van Bayat en Denis zouden alvast in beroep gaan tegen verdere aanhouding.

Plaats een reactie

Goaltje +1158
woensdag 17 oktober 2018 om 12:08
Procedureslagen. 't Was te verwachten. Daarmee is de rechtgeaarde voetbalfan weer goed geholpen.
Vind ik leuk
freejazz +2635
woensdag 17 oktober 2018 om 12:23
In de procedureslagen is de 'rechtgeaarde voetbalfan' maar een zeer klein slachtoffertje t.o.v. naastbestaanden van slachtoffers van vluchtmisdrijven en/of moord. Laten we toch nog een heel klein beetje relativeren.
Vind ik leuk
VeeDeeVee +20204
woensdag 17 oktober 2018 om 13:42
Het een staat toch los van het ander? Wie verzint zulke bullshit als procedurefouten eigenlijk, schandalig.
Vind ik leuk
woensdag 17 oktober 2018 om 17:03
Dit zag je al van ver aankomen.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws