Rode Duivels raken niet voorbij Nederland in oefenwedstrijd

16-10-2018 22:30
54

België heeft in eigen huis niet kunnen winnen van rivaal Nederland. In het Koning Boudewijnstadion konden de Belgen niet profiteren van een vroeg doelpunt.

België begon sterk aan de partij en dat zorgde meteen voor een doelpunt. Na amper vijf minuten schoot Mertens de bal al in de kruising. Nederland zat met een probleem, maar België drukte onvoldoende door. Meer nog: na dom balverlies van Castagne schakelden de bezoekers snel om en scoorde Danjuma (Club Brugge) de 1-1. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft kwamen er zoals gewoonlijk in een oefenmatch heel wat wissels. Bij de Belgen bleven Lukaku, Mertens en Eden Hazard binnen voor Batshuayi, Praet en Thorgan Hazard. Batshuayi kreeg meteen een kans, maar schoot naast. Het was het begin van een tweede helft met veel overwicht voor de Belgen, maar zonder doelpunt. Aan de overkant moest Mignolet twee keer paraat staan op een dieptepass van Memphis én een kopbal van Ake. Uiteindelijk eindigde de Derby Der Lage Landen onbeslist.