Ook Kompany is op zijn hoede voor Oranje: Zo veel talent in Nederland

Ook Kompany is op zijn hoede voor Oranje: "Zo veel talent in Nederland"

Gepubliceerd: maandag 15 oktober 2018 om 18:19ma 15-10-2018 om 18:19

Komende dinsdag staat de Derby der Lage Landen op het programma. Tegenwoordig is België de grote favoriet om van Oranje te winnen. Al zijn de Nederlanders ook niet te onderschatten, dat weet ook Vincent Kompany.

Zo stuurden onze noorderburen Duitsland afgelopen weekend nog met een 3-0 nederlaag naar huis. "Het resultaat is misschien verrassend, maar de manier waarop niet. Het is een verjongde ploeg met spelers die genoeg talent hebben en die zich willen opofferen voor de ploeg", zegt Kompany aan Sporza.

"Misschien was dat de zwakte van Nederland in de mindere jaren. Nu is het een ommekeer. Ik heb het gevoel dat er zo veel talent in Nederland is, dat het gewoon een kwestie is van iedereen op dezelfde lijn te krijgen en dan heb je normaal gezien altijd een goeie ploeg."

Lijkt Nederland in dat opzicht dan misschien op de Rode Duivels?. "Niet helemaal", vindt Kompany. "Nederland is altijd een topvoetballand geweest. Wij hebben nu pas een bepaalde stijl en filiosofie opgelegd, dat was vroeger nooit zo."

Plaats een reactie

maandag 15 oktober 2018 om 20:28
Zo schitterend was oranje nu ook weer niet tegen Duitsland, enkele kansjes in de eerste helft en dat doelpunt maar in de tweede helft volledig met de rug tegen de muur gezet door de Duitsers die echter veel te steriel speelden en op het einde heel on- Duits door hun beste krachten zaten en op enkele counters liepen. Onze echte Rode Duivels moeten deze ploeg niet vrezen, maar als we met een B ploeg gaan spelen 🤔 een verlies of zelfs gelijk spel zou een gemiste kans zijn naar de fans van de RD die na de afknapper tegen Wales wat afgehaakt hadden en nu na het WK de ploeg weer in de armen gesloten hebben, voor hen is dit geen vriendschappelijke wedstrijd maar een echte derby met prestige als inzet, ik hoop dat de RD daar ook zo over denken ...
Vind ik leuk
Jozef +44972
maandag 15 oktober 2018 om 20:28
'Wij hebben nu pas een bepaalde stijl en filosofie opgelegd'...

Daarover zitten ze bij ons in Nederland ook altijd te lullen. De stijl die je uitdraagt heeft alles te maken met de kwaliteit van je spelers. Jullie hebben momenteel zeer goede aanvallers en dan moet je de huidige stijl inderdaad uitdragen. Vallen die weg, dan zal het weer anders moeten en moet je vooral niet teveel vasthouden aan een stijl of filosofie. Dat muntje is nu eindelijk gevallen in Nederland: er wordt gespeeld naar de mogelijkheden en die zijn vooral in aanvallend opzicht nog niet bepaald fantastisch. Persoonlijk bekoort het huidige voetbal van de Belgen me en dat van Oranje nog niet, maar dat heeft dus alles te maken met kwaliteit.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws