Operatie Propere Handen zonder effect? Coucke heeft gelijk

Operatie Propere Handen zonder effect? "Coucke heeft gelijk"

Gepubliceerd: maandag 15 oktober 2018 om 18:06ma 15-10-2018 om 18:06

Met Operatie Propere Handen werden vooral de makelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic hard aangepakt. Twee makelaars die zich in het Belgisch voetbal hadden gemengd. Filip Joos vreest dat dat echter maar weinig zal helpen om het voetbal te verbeteren.

Dat er iets aan de hand was, verrast de commentator niet. "Wij hoorden jaren dat er mensen uit clubs “pakken op transfers”, zo werd dat genoemd. Daar verwacht ik ook nog wel iets van. Ik wil wel zien hoe dat zijn beslag krijgt bij het gerechtelijk onderzoek. Misschien waren dat broodjeaapverhalen, maar je hoorde ze wel heel vaak. Alleen konden wij daar niet de vinger op leggen, dan moet je de geldstromen volgen. En blijkbaar is het gerecht daar wel in geslaagd", zegt hij bij Radio 1.

Bayat en Veljkovic werden wel opgepakt, maar dat zal bitter weinig helpen. "Coucke heeft ook wel gelijk dat het een Europees probleem is. De Raiola’s en Mendessen van deze wereld doen net hetzelfde, maar dan op een nog veel grotere schaal. Het is toch onwaarschijnlijk dat die clubs zich zoveel geld door de neus laten boren door al die commissies en vergoedingen. Die bedragen worden zo afgeroomd dat er eigenlijk nog maar een waterachtig plasje overblijft. Heel bizar."

Plaats een reactie

Reagens +3440
maandag 15 oktober 2018 om 18:35
Waarom bizar? Het is het soort zwendel dat je vaak ziet. Bij verzekeringen, telefoon abonnementen enz enz. De truuk is dat de clubs geloven dat ze er voordeel aan hebben. Scouting is een stuk goedkoper en brol wordt verkocht aan hogere prijzen dan ze zelf zouden krijgen.
Alsof alle clubs iedere mercato win-for-lifes kopen en de lotjes die slecht waren de vorige mercatos nog voor wat geld kwijt geraken.
[Reactie gewijzigd op maandag 15 oktober 2018 om 18:36]
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws