Buitenlandse media na Club-Dortmund: 'Zorgde voor een grafstemming in het stadion'

19-09-2018 07:30
16

Club Brugge verloor de eerste groepswedstrijd in de Champions League met 0-1 van Borussia Dortmund. Er zat echter veel meer in voor Blauw-Zwart, dat zagen ook de buitenlandse media.

Zo zag Voetbal International hoe Club lang gelijke tred hield met de Duitse topclub. 'Het Nederlands getinte Club Brugge voorkwam afgelopen weekend in de competitie nog ternauwernood een blamage tegen het bescheiden Sporting Lokeren, maar kon dinsdagavond lange tijd knap gelijke tred houden met de Duitse grootmacht.'

De tweede helft voerde Dortmund de druk op en vijf minuten voor tijd zorgde Christian Pulisic met een lucky goal voor de 0-1 eindstand. 'De bal zeilde vervolgens over Club-keeper Karlo Letica heen, de 0-1 zorgde voor een grafstemming in het Jan Bredyel Stadion', klinkt het.

Met een gelukje
Het Duitse BILD ziet de Borussen met de schrik vrijkomen. 'Oef, BVB! Joker Pulisic scoort nadat tegenstander Mitrovic de bal tegen hem aantrapt. De rechtervoet van Pulisic zorgt voor de o zo belangrijke overwinning om te starten', aldus het dagblad.

Ook Kicker zag hetzelfde na de wedstrijd. 'Dortmund vermeed in extremis een valse start in Brugge nadat Pulisic met een dom doelpunt in de slotminuten. De Belgen waren beter in het spel, brachten meer passie op het veld én had ook de beste kansen in de eerste helft.'