Anderlecht-aanwinst ziet het groot: Real Madrid en Manchester United

Anderlecht-aanwinst ziet het groot: "Real Madrid en Manchester United"

Gepubliceerd: vrijdag 14 september 2018 om 11:45vr 14-09-2018 om 11:45

Anderlecht heeft nog een flinke slag geslagen in de laatste week van de transferperiode. Bubacarr Sanneh is met acht miljoen euro een peperdure aanwinst. De Gambiaanse verdediger wil de weg van Omar Colley op gaan.

De ex-verdediger van Racing Genk speelt nu bij Sampdoria. Sanneh heeft een soortgelijke planning in zijn hoofd. "We speelden nog samen bij Banjul in Gambia en bij de nationale ploeg. Hij raadde me aan om naar België te komen. Colley zelf ontplofte bij Genk en versierde een toptransfer naar Sampdoria. Ik hoop ooit ook in zo'n topcompetitie te kunnen voetballen. Real Madrid en Man United zijn mijn droomclubs, maar alles stap voor stap", vertelt hij bij Het Nieuwsblad.

Door die acht miljoen euro wordt er meteen heel veel van hem verwacht. "Ach, die prijs jaagt me geen schrik aan. Bij elke transfer zijn de verwachtingen hooggespannen en als een club zoveel geld geeft, dan vinden ze jou dat waard. Ik moet er gewoon voor zorgen dat ik Anderlecht en mezelf niet teleurstel."

Sanneh heeft heel wat moeite moeten doen om weg te raken. "Enerzijds is die prijs een compliment. Midtjylland wilde me echt niet zomaar laten gaan. Anderzijds heb ik gevloekt. Ze hadden me in januari voor een prijsje overgenomen van de Deense subtopper Horsens. Meteen kreeg ik toen de belofte van het bestuur dat ze me beter gingen maken en zouden verkopen van zodra er een goed bod van een grotere club kwam, maar helaas moest ik nog zelf druk zetten vooraleer ze me lieten gaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws