Memphis slachtoffer van inbraak, 100.000 euro voor gouden tip

Memphis slachtoffer van inbraak, 100.000 euro voor gouden tip

12-09-2018 20:45
4

Memphis Depay heeft 100.000 euro over voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van de inbraak in zijn huis. Dat meldt misdaadjournalist Peter R. de Vries.

Bijna twee weken geleden werd 1,5 miljoen euro aan waardevolle spullen buitgemaakt in het huis van Memphis. De aanvaller verloor onder meer sieraden bij de miljoenenroof. De inbraak vond plaats toen hij zélf een wedstrijd aan het spelen was met Lyon tegen OGC Nice.

De Vries wist woensdagavond bij RTL Boulevard te melden dat Memphis een behoorlijk bedrag over heeft voor de oplossing in de zaak: 100.000 euro. "In samenwerking met zijn verzekeringsmaatschappij", zegt de misdaadjournalist. "Hij looft de beloning uit voor de gouden tip die leidt tot het oppakken van de daders of het terugkrijgen van de buit."

Memphis reageerde vorige week al bij FOX Sports. "Natuurlijk is het heel vervelend. Op dat moment wil je het even niet geloven. Als het spullen van emotionele waarde zijn, dan raakt het je nog wat meer. Dat waren wel wat dingetjes, ja. We moeten nu verder. Het is nu aan de politie, ik kan ook niet over details praten. In Lyon is nu van alles bezig."