Spanjaarden sturen JPL-trio met grootste nederlaag ooit naar huis

11-09-2018 22:40
4

Spanje heeft een historische prestatie geleverd door WK-finalist Kroatië op te rollen in de UEFA Nations League. De mannen van Luis Enrique walsten over de Kroaten heen en wonnen met maar liefst 6-0. Het is voor Kroatië de grootste nederlaag ooit.

Spanje was vanaf de eerste minuut de betere partij, al kon Kroatië, waar Lovre Kalinic, Ivan Santini en Matej Mitrovic speelden, ruim een helft tegenstand bieden. Na 24 minuten viel de eerste goal. Een crosspass van Sergio Ramos kwam terecht bij Dani Carvajal, die de bal op Quaresma-achtige wijze voorzette en op die manier Saul Niguez bereikte. De middenvelder van Atlético Madrid kopte hard binnen: 1-0.

Na de 2-0 leek het hek van de dam. Marco Asensio, dé uitblinker aan Spaanse zijde, verschalkte doelman Lovre Kalinic van een meter of 25. Twee minuten later deed hij dat opnieuw, al had de middenvelder deze keer wel geluk dat de bal via de rug van Kalinic in het doel belandde: 3-0.

Ook na de rust was het feest voor de Spanjaarden. Rodrigo maakte er 4-0 van na een steekpass van Asensio, die ook de aangever was op de 5-0 van aanvoerder Sergio Ramos. Het bleef even stil, tot Isco twintig minuten voor tijd de 6-0 in de kruising schoot. Ook deze keer kwam de assist van Asensio.

De Kroaten waren moegestreden, al zat er na de 3-0 weinig fut meer in. De wedstrijd werd in de tweede versnelling uitgespeeld. Nog nooit eerder leed Kroatië zo'n grote nederlaag.