Shaw-incident werpt schaduw over knappe overwinning Spanje op Wembley

08-09-2018 22:45
1

Spanje heeft zaterdagavond op Wembley een gevoelige tik uitgedeeld aan Engeland. In het allereerste Nations League-duel in de geschiedenis van beide voetbalgrootmachten werd het 2-1 voor de gasten.

De openingsfase op het heilige gras van Wembley was spectaculair. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate kwam al na twaalf minuten op voorsprong. CaptaiN Harry Kane stuurde Luke Shaw op links weg en hij leverde een prachtige voorzet af bij Marcus Rashford. De spits van Engeland kon zijn Manchester United-collega David de Gea daarna simpel passeren.

Lang kon Engeland niet van die voorsprong genieten. De eerste de beste tegenaanval na de 1-0 leverde de gelijkmaker op. Na goed werk van Rodrigo werkte Saúl van dichtbij binnen. Nog voor rust werd het 1-2. Een vrije trap vanaf links van Thiago Alcantara belandde bij de eerste paal.Rodrigo kon daar in alle vrijheid afwerken.

Na de rust kregen beide landen nog diverse kansen. Dankzij met name een paar goede saves van De Gea gingen de gasten met de overwinning aan de haal. In de 96e minuut werd een doelpunt van Danny Welbeck afgekeurd. Hij zou een overtreding hebben gemaakt op de goalie van Spanje.

Dieptepunt van de wedstrijd was een incident rond Shaw. De back botste met zijn hoofd keihard tegen Dani Carvajal aan en werd minutenlang op het veld behandeld. Shaw - afgelopen jaar toch al zo geteisterd door blessureleed - kreeg zuurstof toegediend en moest op een brancard worden weggedragen. Volgens de laatste berichten is hij aanspreekbaar.