OFFICIEEL: Charleroi pakt vlak voor de deadline uit met komst ex-speler Anderlecht

OFFICIEEL: Charleroi pakt vlak voor de deadline uit met komst ex-speler Anderlecht

31-08-2018 19:18

Met nog ruim vier uur op de klok heeft Charleroi zich versterkt met Massimo Bruno. De aanvallende middenvelder komt over van het Duitse RasenBallsport Leipzig.

De 24-jarige Bruno stond sinds de zomer van 2014 onder contract bij RB Leipzig, nadat hij voor vijf miljoen euro was overgenomen. Een succes werd de samenwerking niet, want in vier jaar tijd kwam hij slechts tot 28 optredens, waarin hij drie goals en drie assists liet noteren.

Bruno werd overigens na één jaar uitgeleend aan Red Bull Salzburg en de afgelopen twee seizoenen keerde hij op huurbasis terug bij Anderlecht. Bruno kon echter niet imponeren en moest onder Hein Vanhaezebrouck voornamelijk genoegen nemen met een reserverol. Bruno mocht namens RB Leipzig aan het begin deze maand nog opdraven in tweede voorronde van de Europa League, maar ondanks zijn doelpunt was duidelijk dat hij geen toekomst had bij de club uit de Bundesliga.

Charleroi is geen onbekende club voor Bruno. Voordat hij naar Anderlecht trok, was hij twee jaar actief in de jeugdopleiding van de Carolo's. Leipzig heeft overigens nog geen details over de deal naar buiten gebracht.