'Inkomende transfers hebben gevolgen: Antwerp-viertal naar de B-kern'

'Inkomende transfers hebben gevolgen: Antwerp-viertal naar de B-kern'

31-08-2018 12:05
6

Antwerp heeft zijn volgende versterking wereldkundig gemaakt. Amary Baby komt over van Charleroi. Eerder werd ook al de transfer van Lior Refaelov bevestigd.

Antwerp stelt de flankaanvaller voor op zijn officiële kanalen, maar het nieuws hing al een tijdje in de lucht. Baby heeft een contract voor twee seizoenen plus nog een jaar optie getekend op de Bosuil. Bij Charleroi was Baby een vaste waarde.

“De Senegalees speelde sinds het seizoen 2015-2016 voor de Carolo’s. Hij speelde er op 3 seizoenen tijd 101 wedstrijden in de Jupiler Pro League. Tijdens deze wedstrijden scoorde hij 17 keer en gaf hij 9 assists. Dit seizoen speelde Amara nog 4 wedstrijden mee met Sporting Charleroi, hierin gaf hij 2 assists”, zo staat te lezen op de website van Antwerp.

Update 12u05: Het aantrekken van Baby en Refaelov heeft voor vier spelers negatieve gevolgen gehad. Met 31 selectiespelers is de kern zo groot geworden dat coach Laszlo Bölöni een viertal naar de B-kern heeft gestuurd. Het gaat om Gael Kakudji, Antoine Bernier, Gouné Niangadou en Laurent Mendy, zo meldt Antwerp-watcher Gert Gysen. Niangadou moet ook zijn nummer 11 afstaan aan nieuwkomer Refaelov.