Het einde van de Geschillencommisie? 'Het is een hoopje ellende'

Het einde van de Geschillencommisie? 'Het is een hoopje ellende'

27-08-2018 11:55
13

Er was de afgelopen weken heel wat te doen omtrent de indicatieve tabel die de schorsingen bepaald. Zo werden onder meer Wesley Moraes en Mehdi Carcela vrijgesproken. Hugo Camps is keihard voor de Pro League.

'Het is de klassieke hypocrisie van voetbalbobo's, tegelijk het failliet van de Geschillencommissie. Met bondsprocureur Rubens als zielige idioot, niet eens nuttig. Twijfel er niet aan: de Geschillencommissie van de KBVB is een hoopje ellende', haalt Camps uit in zijn dagelijkse column.

Volgens Stephan Keygnaert, chef voetbal van Het Laatste Nieuws, was het echter noodzakelijk om de indicatieve tabel te gaan aanpassen. ‘Veel clubs erger(d)en zich immers aan meester Didier Detollenaere, de voorzitter van de Geschillencommissie Hoger Beroep.’

De voetbalkennis van de man wordt in twijfel getrokken. ‘Hij spreekt in weerwil van zijn gebrekkige voetbalkennis niettemin schorsingen uit alsof hij met de pijltjes gooit. Zo'n indicatieve tabel zou de macht van de Geschillencommissie een flink stuk inkrimpen’, aldus Keygnaert.