Kunnen JPL-spelers zich nu alles permitteren? “Een drama voor het voetbal

Kunnen JPL-spelers zich nu alles permitteren? “Een drama voor het voetbal"

Gepubliceerd: zaterdag 25 augustus 2018 om 21:18za 25-08-2018 om 21:18

Het Belgische voetbal heeft deze week een nieuw dieptepunt bereikt. Mehdi Carcela (Standard) en Wesley Moraes (Club Brugge) krijgen plots geen (extra) sanctie meer na hun rode kaarten. Ook Ognjen Vranješ van Anderlecht gaat (voorlopig) vrijuit.  Alles heeft te maken met een sanctietabel die niet rechtsgeldig is. Dit kan nog voor vreemde situaties gaan zorgen.

Zolang er geen akkoord is over de sanctietabel kunnen spelers hun sanctie ontlopen. Dat geldt dus mogelijk ook voor nieuwe gevallen tijdens speeldag vijf van de Jupiler Pro League. "Dit is een drama voor het Belgische voetbal", aldus Marc Rubens bij Het Laatste Nieuws.

De bondsprocureur voelt de bui al hangen. Maar durft dat niet met zoveel woorden te zeggen. "Of dit een vrijgeleide geeft aan voetballers om nog meer doodschoppen te etaleren? Misschien, we zullen zien."

Het kan nog even duren voor er duidelijkheid komt in verband met schorsingen. "Op 4 september zitten we opnieuw samen met de Raad van Bestuur van de Pro League. Tot dan moeten we respect tonen voor de beslissing van de Geschillencommissie in Hoger Beroep en is de indicatieve tabel niet geldig. Verder commentaar wens ik daaromtrent niet te geven", stelt CEO Pierre François.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws