OFFICIEEL: Anderlecht neemt afscheid na 30 jaar van kledingsponsor Adidas

OFFICIEEL: Anderlecht neemt afscheid na 30 jaar van kledingsponsor Adidas

25-08-2018 17:11
28

Anderlecht heeft na vele jaren een einde gemaakt aan de samenwerking met kledingsponsor Adidas. Vanaf het seizoen 2019/20 zullen de Brusselaars in uitrustingen van Joma lopen, zo kondigt paars-wit aan op de website.

Joma zal voor vijf seizoenen sponsor zijn, zo kondigt Anderlecht aan. ''Dit vijf jaar durende samenwerkingsverband met Joma zal vanaf het seizoen 2019-2020 van start gaan en staat de club toe om zijn groeiplan te bekrachtigen, meer flexibiliteit in het shirtontwerp en de uitvoering ervan te verkrijgen, alsook meer betrokkenheid van de fans in het ontwerpproces van de uitrusting en een ruimere distributie in de kleinhandel. Dit alles zal voor een outfit zorgen die dicht bij de fans staat'', klinkt het in een persbericht van paars-wit.

De recordkampioen bedankt ook Adidas voor bewezen diensten. ''RSCA en adidas hebben in onderling overleg beslist hun langdurige samenwerking te beëindigen. De club wil Adidas bedanken voor de steun die méér dan dertig jaar van kracht was'', schrijft Anderlecht over het lange partnerschap.

Anderlecht gaf ook nog wat informatie met over Joma. ''Op dit ogenblik kleedt Joma vele clubs uit verschillende vooraanstaande voetbalcompetities in Europa zoals Villareal, Sampdoria, Atalanta Bergamo, Toulouse FC en Swansea. Joma is ook actief in andere sporten als Futsal, Rugby, Handball, Volleyball, Basketball, Atletiek, verschillende Olympische comités en in nieuwe projecten die het sportmerk binnenkort zal aankondigen.''