De Bock verkoos Oostende boven buitenland: 'Dat zou een avontuur geweest zijn'

De Bock verkoos Oostende boven buitenland: 'Dat zou een avontuur geweest zijn'

Gepubliceerd: woensdag 22 augustus 2018 om 21:34wo 22-08-2018 om 21:34

Laurens De Bock is na zes maanden in de Engelse Championship al terug in België. De linksachter speelt tot het einde van het seizoen bij Oostende, maar hij zat ei zo na in Israël.

"Er waren verschillende opties, maar KV Oostende is net wat ik zocht", vertelde De Bock aan Het Laatste Nieuws. "Bijna zat ik op het vliegtuig naar Jeruzalem. Beitar was concreet geïnteresseerd. Spelen in Israël zou een avontuur geweest zijn, maar nu ben ik samen met mijn gezin blij om terug in België te zijn."

De linksachter verhuisde pas vorige winter naar Leeds United, waar hij snel op een dwaalspoor belandde. "De coach wou dat ik vertrok, maar werd in juni zelf buiten gegooid. Onder Bielsa moest ik in principe niet vertrekken, maar na de komst van een nieuwe linksachter vond ik het toch beter om uitgeleend te worden.

"Bielsa heeft enorm veel uitstraling, het is alsof hij het voetbal heeft uitgevonden. Van zijn visie en filosofie heb ik veel opgestoken. Leeds was een avontuur op zich en ik heb het gevoel dat ik een stukje volwassener terugkom", besloot De Bock.

Lees ook: De Bock legt zijn keuze voor KV Oostende uit: “Zij hebben me overtuigd”

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws