Preud’homme doet plannen uit de doeken: “Er worden conclusies getrokken”

Preud’homme doet plannen uit de doeken: “Er worden conclusies getrokken”

Gepubliceerd: zaterdag 18 augustus 2018 om 16:46za 18-08-2018 om 16:46

Michel Preud’homme heeft een duidelijke visie bij Standard. Na de uitschakeling in de voorronde van de Champions League tegen Ajax zou het wel eens kunnen dat de oefenmeester knopen zal doorhakken.

"Ik wil van Standard een stabiele topclub maken en daarvoor doorlopen we een aantal fases. Eerst probeer je de groep te overtuigen van je ideeën, de manier van spelen, de discipline die daarvoor nodig is zowel op als naast het veld. Dat gaat over een aantal parameters die volgens mij cruciaal zijn om succesvol te zijn", laat Preud’homme weten aan Het Laatste Nieuws.

Sommige spelers zullen uit de boot vallen. “Je maakt dat de spelers duidelijk en desnoods herhaal ik dat een tweede, een derde of zelfs vierde keer. Daarna volgt fase twee, die waarin we nu zijn aanbeland. Welke spelers zijn bereid om mee te gaan in dat verhaal en welke niet. En dan worden er conclusies getrokken. De weg die ik wil bewandelen is duidelijk, er zijn geen 36 manieren om onze doelstellingen te realiseren. De spelers moeten voor zichzelf uitmaken wie meewil of hier afhaakt."

Plaats een reactie

Watcher +1031
zaterdag 18 augustus 2018 om 17:03
begin dan met "spelers voor de sfeer" als Goreux, Pocognoli én Kosa, Lucky... duidelijk te maken, dat ze beter een andere werkgever zoeken
Vind ik leuk
Daydreamer +5705
zaterdag 18 augustus 2018 om 17:22
Wat een hoopje gebakken lucht...Hij spreekt over discipline, over spelers dingen duidelijk maken en wat doet hij: het makkelijke slachtoffer (de back) uit de ploeg halen en de eigenlijke oorzaak van de tegengoals (het niet volgen van de richtlijnen, niet meeverdedigen van Carcela) met de mantel der liefde bedekken!? Je zin doen op het plein, vakantie nemen wanneer het je past,... Ja, dat past allemaal mooi in het plaatje van de topclub die discipline hoog in het vaandel draagt!
Michel, ik heb je steeds gewaardeerd als een goede trainer met karakter maar hier stel je me teleur.
Vind ik leuk
zaterdag 18 augustus 2018 om 18:57
Oei oei dat zal Michel angst doen krijgen.
Vind ik leuk
Marcus_A +1933
zaterdag 18 augustus 2018 om 19:57
Het is een interview hé....binnen de 4 muren zal die zijn waarheid wel gezegd krijgen.....begint mij wel duidelijk te worden waarom hij ondanks zijn talent in het buitenland niet slaagde....
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws