'Voormalige Gent-speler trekt naar Italië en wordt daar concurrent van Nuytinck'

'Voormalige Gent-speler trekt naar Italië en wordt daar concurrent van Nuytinck'

Gepubliceerd: woensdag 15 augustus 2018 om 23:28wo 15-08-2018 om 23:28

William Troost-Ekong vervolgt zijn carrière bij Udinese. Volgens Sky Sport Italia is de Italiaanse club het met Troost-Ekong eens geworden. Naar verluidt is met de transfer zo'n 3,3 miljoen euro gemoeid.

De voormalige speler van AA Gent kan daar een centaal verdedigingsduo gaan vormen met Bram Nuytinck, die ook bij Udinese actief is. Afgelopen zomer was Troost-Ekong met Nigeria actief op het WK in Rusland. In totaal speelde hij 24 interlands voor Nigeria.

In Nederland kwam Troost-Ekong uit voor FC Dordrecht en FC Groningen. Een jaar geleden maakte de 24-jarige verdediger de overstap van het Gent naar het Turkse Bursaspor, dat een miljoen euro voor hem betaalde. In Turkije kwam Troost-Ekong vorig seizoen tot 27 competitiewedstrijden, waarin hij twee keer scoorde.

In Bram Nuytinck treft Troost-Ekong dus een Nederlander in de selectie van Udinese. Nuytinck speelt sinds 2017 bij de Italiaanse ploeg, dat hem destijds voor drie miljoen overnam van Anderlecht.

Plaats een reactie

Lord Wenger +18282
donderdag 16 augustus 2018 om 00:01
Zijn kindje is vorige maand pas geboren, dus ook voor zijn gezin zou 't geen slechte stap zijn. Proficiat en succes William!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws