Racing Genk speelt Polen naar huis, maar vergeet meer te scoren

Racing Genk speelt Polen naar huis, maar vergeet meer te scoren

Gepubliceerd: donderdag 9 augustus 2018 om 21:45do 09-08-2018 om 21:45

Racing Genk lijkt zijn schaapjes op het droge te hebben tegen het Poolse Lech Poznan. In de Luminus Arena werd er gewonnen met 2-0, maar dat had nog meer kunnen zijn.

Poznan heeft 9 op 9 in de Poolse competitie, maar Genk was toch de betere ploeg in eigen huis. Het nam meteen het commando en kon dreigen via Trossard, maar zijn grote kans werd ternauwernood weggewerkt. Ook Samatta kwam niet tot scoren. Daarna vonden de Polen hun organisatie en bleven de kansen uit.

Op het halfuur kon Dewaest scoren, maar hij werd terecht afgevlagd voor buitenspel. De Polen hadden geen kansen die naam waardig en kregen voor de rust een koude douche. Malinovsky toonde zijn bloedvorm met een heerlijke knal na een korte corner. 

Kansenfestival
In de tweede helft was Genk nog dominanter, met een resem kansen als gevolg. Onder meer Dewaest, Pozuelo en (verschillende keren) Ndongala kwamen niet tot scoren, maar Samatta wél. Hij versloeg de doelman met een welgemikte kopbal. Poznan kon ook dreigen na een vrijschop van Jevtic, maar een doelpunt kwam er niet van.

Ook in de slotfase had Genk nog uitzicht op 3-0 in een fase waarin Pozuelo de lat raakte. Ook Ndongala kon niet scoren op de rebound. Genk speelde fris en kreeg aardig wat doelkansen, maar de teller bleef op twee staan. Dit moet bingo worden in Polen.

Lees meer over:Europa LeagueKRC Genk

Plaats een reactie

THOR4ever +2775
donderdag 9 augustus 2018 om 21:58
Opdracht volbracht. Het gebrek aan efficiëntie heeft zondag al 2 punten gekost en zal vroeg of laat opnieuw punten kosten. Met een "Santini" in de ploeg was het vandaag 4-0 geworden. Wel heel blij voor Aly; hopelijk heeft hij vertrouwen getankt.
Vind ik leuk
donderdag 9 augustus 2018 om 22:03
Gewoon weer een geweldige match!!! Proficiat!!!
Vind ik leuk
Kettos +2308
donderdag 9 augustus 2018 om 22:07
Genk brengt echt mooi voetbal. Snap enkel niet goed dat diene Ndongala altijd mag meedoen. Heb nog maar paar volledige matchen van hem gezien ma da lijkt mij toch ni echt ne goeie...
Vind ik leuk
firedwarf +3645
donderdag 9 augustus 2018 om 22:18
Weer pijnpunt blootgesteld gvd Clement zet Karelis op!
Vind ik leuk
Marcus_A +1896
donderdag 9 augustus 2018 om 23:15
Schitterende sfeer en wedstrijd...enkel jammer van gemorste kansen....en het doelhout was weer behekst vandaag...:-)
[Reactie gewijzigd op donderdag 9 augustus 2018 om 23:16]
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws