Leko blikt terug op woedeuitbarsing na nederlaag tegen Anderlecht

Leko blikt terug op woedeuitbarsing na nederlaag tegen Anderlecht

Gepubliceerd: vrijdag 20 juli 2018 om 16:50vr 20-07-2018 om 16:50

Ivan Leko werd vorig seizoen meermaals geroemd om zijn gedrag naast het veld. Een gentleman, die nooit kritiek had op de spelleiding. Tot het verlies tegen RSC Anderlecht, waar hij serieus uithaalde naar de scheidsrechter(s). Daar komt hij nu even op terug.

"Toen ik mij vorig seizoen liet ontvallen dat ik voetbal haat, was dat niet omdat we verloren hadden. Ook voor mij, zelfs voor mijn moeder en mijn vader was het een verrassing dat ik zo praatte", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Maar dat was omdat iemand zich groter waande dan het voetbal zelf (lees: de scheidsrechter). Het was een eerlijke oprisping. Ik zet nooit een masker op, wil altijd eerlijk blijven tegen iedereen", benadrukt Leko.

Voor hem is zijn werk naast het voetbalveld dan ook even, of zelfs belangrijker, dan op het veld. "Ik wil later liever herinnerd worden als een topmens dan als een topcoach. Dat is honderd keer belangrijker. Maar als coach evolueer ik nog elke dag, leer ik uit elke situatie, van iedereen, van elk gesprek, van elke andere opinie. Ja, ook van journalisten", zegt hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws