Nederlander hoopt dat deal in orde komt: ''Gent is een fantastische club''

Nederlander hoopt dat deal in orde komt: ''Gent is een fantastische club''

Gepubliceerd: donderdag 19 juli 2018 om 09:10do 19-07-2018 om 09:10

KAA Gent hoopt zich te versterken met de Nederlanders verdediger Mike te Wierik. Zijn werkgever FC Groningen sloeg diverse aanbiedingen af, maar Te Wierik hoopt dat Groningen alsnog meewerkt. Hij ziet de stap naar Gent namelijk absoluut zitten.

Te Wierik is op de hoogte van de interesse van Gent, dat twee miljoen euro voor de centrale verdediger zou willen betalen. "Het speelt nu al een weekje of twee, maar kwam opeens naar buiten", laat hij woensdagavond na een oefenwedstrijd van Groningen weten aan het regionale RTV Noord. "Ik weet dat ze me heel graag willen hebben. Dat doet me goed. Gent is een fantastische club, maar als de clubs er niet uitkomen, heb ik er niets aan. Ik heb wel aangegeven dat ik de stap graag wil maken."

Te Wierik respecteert echter het standpunt van de club, die zijn sterkhouder graag wil behouden. "Ik hoop absoluut dat hij blijft. Voor Mike gaan we geen betere of gelijkwaardige vervanger terughalen", vertelt trainer Danny Buijs. "Dan schiet je jezelf in de voet. Als je één van je beste spelers kwijtraakt, word je daar als elftal minder van. We gunnen het Mike als mens allemaal: hij is een op en top professional en een geweldige gozer. Maar ik heb ook eerlijk tegen hem gezegd: ik hoop als trainer dat hij niet verkocht wordt."

Lees ook: Groningen-verdediger Te Wierik staat mogelijk voor transfer: 'Nog niet gedaan'

Plaats een reactie

Lord Wenger +17700
donderdag 19 juli 2018 om 12:37
Dat is een meer dan aardige som voor hem in één jaar tijd.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws