'Lazio doet er alles aan om regels te ontlopen, Lukaku plots 40 miljoen waard'

'Lazio doet er alles aan om regels te ontlopen, Lukaku plots 40 miljoen waard'

06-07-2018 14:43
8

West Ham United wil zich graag versterken met Felipe Anderson, één van de sterspelers van Lazio Roma. Ook Jordan Lukaku lijkt de Engelsen wel een interessante optie. Dat leidt tot erg creatieve onderhandelingen tussen beide partijen.

Sport Witness komt naar buiten met een opmerkelijk verhaal over de intenties van Lazio. De Romeinen willen graag grof geld ontvangen voor Anderson, in vijf seizoenen in de Italiaanse hoofdstad goed voor 25 Serie A-treffers. Enig probleem: 25 procent van die transfersom zal Lazio moeten overmaken naar Santos, de ex-club van de Braziliaan. 

Daar hebben de Italianen nu een gewiekste oplossing voor gevonden in de persoon van Lukaku. De linksback charmeert West Ham ook wel, al zijn The Hammers vooral uit op Anderson. Daarom stelt Lazio een package deal voor: de Londense middenmoter kan beide spelers ophalen voor 70 miljoen euro.

Creatief boekhouden
Niets speciaals, zou je denken, maar het briljante van het plan moet nog komen. Lazio stelt voor dat de officiële transfersom van Anderson wordt vastgelegd op 30 miljoen, terwijl Lukaku, die eigenlijk minder waard is dan zijn ploeggenoot, 40 miljoen moet kosten. Op die manier lijden de Romeinen minder schade door het doorverkooppercentage dat Santos nog bezit. Of de deal in deze vorm van de grond komt, is echter maar zeer de vraag.