Brazilië verslaat Servië van Mitrovic en gaat met Zwitserland naar achtste finales

27-06-2018 21:52

Brazilië heeft zich woensdagavond als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finales. In Moskou was de WK-favoriet sterk voor Servië. Zwitserland gaat met Brazilië mee naar de knock-outronde.

Brazilië wist in de eerste twee WK-wedstrijden niet te overtuigen en ook tegen het dappere Servië ging het niet van een leien dakje. De openingsfase verliep nog wel spectaculair met kansen voor Philippe Coutinho, Neymar en Gabriel Jesus, maar scoren lukte niet. Brazilië kon het hoge tempo niet vasthouden en zakte langzaam weg.

Eén opleving op slag van rust was genoeg om tóch op voorsprong te komen. Coutinho gaf een afgemeten pass op Paulinho, die het beslissende tikje gaf voordat doelman Vladimir Stojkovic de bal weg kon stompen. Na rust maakt Servië lange tijd de meeste aanspraak op een doelpunt. Aleksandar Mitrovic had het vizier echter niet op scherp staan.

Op het moment dat een Servische goal in de lucht hing, deelde Brazilië de nekslag uit. Thiago Silva torende hoog boven iedereen uit en kopte raak uit een corner: 0-2. Brazilië gaat daardoor als groepswinnaar naar de achtste finales. Domper op de feestvreugde is het uitvallen van Marcelo, die last had van een spier in zijn rug.

Zwitserland - Costa Rica
Ook Zwitserland heeft zich geplaatst voor de achtste finales, al ging dat niet gemakkelijk. Het uitgeschakelde Costa Rica speelde zonder schroom, creëerde legio kansen en had meer verdiend dan een punt. Blerim Dzemaili en Josip Drmic scoorden namens Zwitserland en Kendall Waston en Bryan Ruiz deden het voor Costa Rica: 2-2.