'Duurste Noor ooit hard op weg naar de Premier League: miljoenenbod geaccepteerd'

'Duurste Noor ooit hard op weg naar de Premier League: miljoenenbod geaccepteerd'

26-06-2018 22:06

Southampton staat op het punt om van Mohamed Elyounoussi de duurste Noor ooit te maken. FC Basel heeft met de Premier League-club een akkoord bereikt over een bedrag van rond de twintig miljoen euro, inclusief bonussen.

Dat meldt het Noorse VG dinsdag. Basel heeft het miljoenenbod van Southampton geaccepteerd. Het Noorse medium weet dat er tussen de achttien en twintig miljoen euro gemoeid is met de transfer. Dat maakt Elyounoussi de duurste Noorse speler ooit. Hij verbreekt daarmee het record van Tore André Flo, die in 2000 voor 17,5 miljoen euro verkocht werd aan Chelsea. Hij kwam over van SK Brann.

Het kamp van Elyounoussi is momenteel onderweg naar Engeland voor het laatste deel van de onderhandelingen met Southampton. De middenvelder zelf moet nog een akkoord bereiken met de Premier League-club, maar dat lijkt geen onoverkomelijk probleem te zijn. Ook moet hij nog medisch gekeurd worden. VG verwacht dat alles voor het einde van de week rond is.

Elyounoussi heeft inmiddels twee seizoenen achter de rug bij Basel. In 65 competitiewedstrijden was de middenvelder verantwoordelijk voor 22 goals. Verder speelde Elyounoussi voor Molde FK en Sarpsborg 08.